انتقال از استاندارد ISO 22000:2005 به استاندارد ISO 22000:2018

‫۲۲ روز قبل، سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸

مدیریت سلامت غذا

ویرایش 2018 استاندارد ISO 22000، در 19ام ژون سال 2018 میلادی منتشر شده است که به واسطه‎ی آن استاندارد     ISO 22000:2005، منقضی شده است. شرکت‎های تایید صلاحیت شده بر اساس استانداردISO 22000:2005 ، باید گواهینامه‎ی خود را به استانداردISO 22000:2005 ، منتقل کنند و بر اساس مصوبه‎ی IAF فرصت انتقال 3 ساله تا 29ام ژوئن سال 2021 میلادی وجود دارد. هماهنگی ملزومات برای مدیریت سلامت غذا در سطح جهانی است. این استاندارد به سلامت غذا در سرتاسر کل زنجیره‎ی غذا، از مزرعه تا میز صرف غذا کمک می‎کند. این استاندارد معیار خاصی برای عملکرد سلامت غذا ارائه نمی‎کند و یا به عبارت دیگر، این استاندارد چشم‎اندازی درباره‎ی طراحی یک سیستم مدیریتی است.

پژوهشکده سیستمهای پیشرفته صنعتی همگام با سیاست مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، درخواست برای صدور گواهینامه بر اساس ویرایش سال 2005 را صرفا تا تاریخ 10 تیرماه 1399 پذیرش نموده و پس از این تاریخ صرفا بر اساس ویرایش سال 2018 میلادی ممیزی خواهد نمود.

تغییرات اصلی در استاندارد ISO 22000:2018

استاندارد ISO 22000:2018، ساختار سطح بالای استاندارد (HLS) که برای تمامی استانداردها نوین مدیریتی رایج است را به کار می‎گیرد. با توجه به اینکه این ساختار در طیف گسترده‎ای از استانداردها از جمله استاندارد ISO 9001 و استاندارد ISO 14001، به کار گرفته شده است، یکپارچه‌سازی این استاندارد با دیگر سیستم‎های مدیریت آسان‎تر خواهد بود.

کاربرانی که با استاندارد ISO 22000:2005 آشناتر هستند، متوجه می‎شوند که اکثر نیازمندیهای استاندارد  ISO 22000:2005 در استاندارد ISO 22000:2018 نیز وجود دارند. هر چند که تعدادی الزامات جدید اضافه شده‎اند و برخی دیگر از نیازمندیها نیز اصلاح شده‎اند. بعضی از تغییرات به واسطه‎ی تبعیت از ساختار (HLS) به وجود آمده‎اند، لازم به ذکر است که برخی از این تغییرات خاص مدیریت سلامت غذا هستند.